[ana sayfa] [hakkımda] [arşiv] [iletişim]

0 Popüler Browser Oyunları

Binlerce kişi tarafından web siteleri üzerinden oynanabilen browser oyunları son zamanların en popüler oyunları oldu...Bana göre browser oyunlarının avantajları kurulum gerektirmemesi ve bunun doğrultusunda sistem gereksinimininde önemsiz olması :) Bu tür oyunlarda, oyun yapımcıları oyun içerisinde diğer normal oyunculardan daha hızlı gelişim & avantajlı oynama imkanı sağlayan plus hesapları satarak para kazanırlar...Başlıca popüler olan browser oyunları yada benim tuttuğum oyunlar :) şunlardır:

Travian

Travianda kendinize ait bir köyünüz vardır köyde gelişim bina ve askerle alakalıdır.Oyunda güçlü olmak amacıyla diğer oyunlarla birlikler kurulabilir.Oyunda özellik bakımından farklılık gösteren 3 çeşit halk vardır cermenler, galyalılar ve romalılar.

Oyun Sitesi:travian.com.tr

Klan Savaşları

Klan Savaşları internet gezgini üzerinden oynanabilen ve orta cagda gecen bir oyundur. Her oyuncu kücük bir köy sahibi olarak baslar ve amaci köyünü güclü ve sanli bir yerlesim birimi haline getirmektir.

Oyun Sitesi:klansavaslari.net

Wild Guns


Oyun kovboy filmlerinden alışık olduğumuz kovboylar, meksikalılar ve kızılderililer olmak üzere 3 halktan oluşuyor.Benim tuttuğum oyunlardan biridir.Yapısı bakımından traviana benzesede bence çok ayrı bi havası var :)

Oyun Sitesi:wildguns.org

İkariam

Denizin sesi, beyaz kumlu bir sahil ve güneş! Akdenizde bir yerlerde küçük bir adada antik bir uygarlık doğuyor.Bir çağın zenginliği senin yönetiminde ve keşif başlıyor. Ikariama hoş geldin.
Evet ikariam yapımcıları oyun hakkında böyle demişler gayetde güzel demişler...Herşeyin antik çağlara uygun olarak yapıldığı bu oyunda kendinizi antik adalarda kaybedebilirsiniz...

Oyun Sitesi: ikariam.net

Ogame

Yukarıdaki oyunların aksine teknolojinin konuştuğu bir oyun.Oyunda mekan olarak uzay seçilmiş ee teknoloji konuşuyo dedik gayet normal :)

Oyun Sitesi: ogame.com.tr


Kaynak: http://uslubey.blogspot.com

0 Başınız Sıkışırsa...



1 Windows 7

Açılış Ekranı:

Masaüstü:

Sidebar:

Başlat Menüsü:

Bilgisayarım:

Vistadan sonra Microsoft Windows ailesinin devamlılığını sağlayacak olan Windows 7'nin Vista'nın yerinin tutmasını bekliyorlar.Microsoft ekibi Windows 7'de özellikle Vista'da kullanıcıyı çileden çıkaran açılış bekleme süresini olabildiğince aza indirmekmiş.Bilgisayarına XP'den başka sistem kurmayan ben istikrarı bozmamak adına forever xp! diyorum :)

Ekran Görüntüleri: cnetturkiye.com

0 XSS Açıklarının Kullanımı

XSS açıklarının bulunuşu videomun arkasından bulunan xss açıklarının nasıl kullanılacığını gösteren bir tutorial daha...

Konu: XSS Açıklarının Kullanımı
Video Formatı: Flash
Video: İzlemek İçin Tıklayın!

2 XSS Açıklarının Bulunuşu

Arşivimde bulunan XSS açıklarının nasıl bulunduğuna dair güzel bir videoyu paylaşmak istedim.
Konu: XSS Açıklarının Bulunuşu

Video Formatı: Flash
Video: İzlemek İçin Tıklayın!

Bir sonraki XSS konusuda videolu, onun konusu "XSS Açıklarının Nasıl Kullanıldığı" olucak gözlerimden uyku aktığı ve monütörü bulanık görmeye başladığımdan dolayı onu yarın paylaşıcam :)

0 PHP Form Yapısı

Gece gece uyku tutmadı bende bloga bişeyler karalıyım dedim :) ve basit bi konu olan form yapısını konu aldım.Formlar kullanıcıdan belirli bilgi girişleri yaptırabilmemizi ve bu bilgileri istediğimiz şekillerde kullanabilmemizi sağlayan yapılardır.

Formlardan bilgi almak için;

<form> ... </form> taglarını kullanırız.Bilgilerin nereye gönderilceğine action="yazilacak_sayfa" şeklinde karar veririz ve hemen sonrasında gönderiliş metodunu belirlememiz gerekir bu işlemide method=yöntem şeklinde belirleriz.Yöntem derken 3 çeşit method yöntemi mevcuttur.Bunlar POST, GET & REQUEST' tir.

POST: Bilgilerin gönderilmesinde GET'e göre daha avantajlıdır çünkü güvenlik söz konusudur.(Nedenine GET'de değineceğim) POST ile gönderilen veri makinanın sabit diskiyle ilişkili olduğundan veri büyüklüğü sınırsızdır denebilir fakat GET ile gönderilen veri sunucu ayarlarıyla sınırlıdır.

GET: Get ile giden bilgiler tarayıcıda açık açık gözükür örneğin, kullanıcıdan adını ve şifresini girmesini istediğimiz bir form hazırladık.Kullanıcı, adını ve şifresini girip gönder dediğinde bilgiler browser'ın adres çubuğu kısmında;

kullanıcı_adi=serdar&sifre=1234 şeklinde gözükecektir ki buda güvenliği ayaklar altına almaya yeterde artar bile :)

REQUEST: Get & Post 'da kararsız kalındğı anda yani hangisini kullanacağımızı bilemediğimiz anlarda bunu kullanabiliriz.


Örnek Kod:

<form action="yazil_bana.php" method="post">

Adınız: <input type="text" name="adi"><br>

Soyadınız: <input type="text" name="soyadi"><br>

<input type="submit" value="Bilgileri Yolla!">

</form>


Yukarıdaki kodları index.htm olarak kaydedin...Şimdi yazil_bana.php dosyamızı yazalım;

<?php

&adi=&_POST["adi"];

&soyadi=&_POST["soyadi"]

echo "Adın:" . &adi . "<br>";

echo "Soyadın:" . &soyadi . "<br>";

?>


Browser görüntüsü şu şekilde olacak:

Adın:Serdar

Soyadın:Uslu


Technorati : ,

3 PHP Localhost Kurulumu



Sabaha karşı 3 sularında blog içeriğime dahil ettiğim PHP'yi localhostta yorumlatabilmek için neler yapmamız gerektiğine dair bi yazı yazdım :)

PHP dili, HTML gibi bilgisayarımızda ilave bir program kurmadan çalışabilen bir dil değildir.Bu yüzden bilgisayarımıza php çalıştırabilmek için bir localhost kurmamız gerekir, bunu kolay bir şekilde paket programlardan kurabiliriz.Bu paket programların içerisinde php, mysql, phpmyadmin ve apache hazır bir şekilde bulunmaktadır.

Ben Wamp Server kullanıyorum arayüz & kolaylık açısından hep ilk tercihim olmuştur.Şimdi wamp server'ın nasıl kurulacağını görelim.

Wamp Server'ı buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Kurulum:

1. Setup dosyasını açın ve Next diyerek devam edin...














2. Lisans sözleşmesini "I accept the agreements" ı tikleyerek onaylayın ve tekrar Next deyin.














3.Bu adımda localhost dizini belirliyoruz otomatik olarak c:\wamp dizini geldi bende hiç değişiklik yapmadan devam ediyorum.














4.Kurulum hemen hemen bitti sayılır "Crate a quick launch icon" u kısayol oluşturmak istersek tikliyoruz.Masaüstüne kısayol atmasını istiyorsak "Crate a desktop icon" u işaretleyip Next diyoruz.














5.Install diyerek kurumu bitiriyoruz.

Programın saat kısmında beyaz bir ikonu belirdiyse çalışıyordur.Php dosyalarını çalıştırmak için C:\wamp\www dizinine atmamız yeterli.

Örneğin bir php dosyası hazırlayalım ve çalıştıralım.Not defterini açın ve altta gördüğünüz kodları yazın.

Dosya > Farklı Kaydet > test.php olarak C:\wamp\www dizinine php dosyası olarak kaydedelim.Browserı açın ve http://localhost/test.php yazıp enterlayın.



Artık bütün php dosyalarını C:\wamp\www dizinine atarak çalıştırabiliriz.SMF, Wordpress gibi hazır scriptlerinde kurulumunu localhostta gerçekleştirebiliriz.

Kolay gelsin!

1 Her Kapıyı Açar...


0 Merhaba Dünya v2.0

Merhaba herkesin bir blogu olduğu şu günlerde benide blog merakı iyice sardı en sonunda Blogspot'tan bende bir blog açtım.Evet şimdi boş olabilir ama ileride daha güzel olacağına inanıyorum :)
Sevgilerle...